Sivut

29.10.2015

VAIN HALLITUSELÄMÄÄ, OSA 8

VAIN HALLITUSELÄMÄÄ, OSA 8: Koulutuspoliittisen vastaavan päivä

Heissan! 

Vuoteni koulutuspoliittisena vastaavana alkaa pikkuhiljaa olla loppumassa. Päällimmäisenä tunteena on se tyytyväisyys itseeni, että uskalsin lähteä tähän hommaan mukaan, sekä kiitollisuus koko hallitusta kohtaan. Yhteisten asioiden ratkaisemiseen erilaiset mielipiteet ovat välttämättömiä. Kukaan ei pysty tekemään koulutuspolitiikkaa yksin( ei edes hallitus :) ), vaan siihen tarvitaan koko jäsenistömme aktiivisuutta. Demoilta ja harjoituksista nousseet teemat ja haasteet ovat koko ainejärjestön koulutuspolitiikan ydin. Asioihin joista ei tiedä on vaikea vaikuttaa.

Koulutuspolitiikka saattaa kuullostaa aika hankalalta ja monimutkaiselta aiheelta. Kopoiluun liittyviä asioita meistä jokainen tekee opiskelujen aikana ainakin jossain vaiheessa. Kaikki palautteenannot opinnoista ja ehdotukset kurssien parantamiseksi ovat koulutuspolitiikkaa. Tavoitteena on saada opiskelusta dynaamisesti sulavampaa ja järkevämpää.

Lähdin pestiin aikoinaan aivan noviisina ja mitä ovia yhteisistä asioista päättäminen onkaan avannut. Sisäinen innostukseni koulutuspolitiikkaan on matkan varrella kasvanut ja avannut portteja alueelliselle ja kansallisen tason tehtäviin rakentamaan opettajankoulutusta entistä paremmaksi tuleville opiskelijasukupolville.

Tärkeimpänä asiana tulevaksi kopoksi hakijalle sanoisin, että olkaa kiinnostuneita mitä teidän ympärillä tapahtuu. Päätöksiä ja linjauksia ei tarvitse tehdä yksin, sillä jokaisella meistä on vaan kaksi olkapäätä :)

Tukenanne tässä ja tulevassa,

Aleksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet? Anna sanasi kuulua!