Sivut

23.10.2015

VAIN HALLITUSELÄMÄÄ, OSA 4

VAIN HALLITUSELÄMÄÄ, OSA 4: Rahastonhoitajan päivä

“Opex ei anna penniäkään! Rahaa on! Muistakaa kuitit! Liian kallista! Ei hätää, sijoitin Opexin rahat ravihevoseen.”

Yläpuolella näkyvät allekirjoittaneen hallitusvuoden ylivoimaisesti toistuvimmat maneerit, joita rakkaat hallitustoverini ovat joutuneet kohta jo vuoden verran kestämään. Ja se vuosi onkin mennyt huikeassa porukassa todella nopeasti ja talousvastaavan hommasta on vuoden aikana löytynyt ne selkeät omat vastuualueet, jotka nyt kaunistelemattomasti listaan ennen kuin luettelen kolikon parhaat ja huonoimmat puolet:

Budjetin laatiminen, tieto ja käsitys taloudellisesta tilanteesta, kirjanpidon päivittäminen, käteiskassasta vastaaminen, firman kortin vastuullinen käyttäminen, (verkko)pankissa asioiminen ja kuittien arkistoimiseen hajoaminen.

Ehdottomasti parhaana puolena taloushommissa olen kokenut ns. joustavan työajan, joka kuuluu lähes jokaiseen työtehtävään. Siinä missä esimerkiksi tapahtumavastaavat juoksevat tukka putkella jokainen torstai opexlaisten viihtymisen vuoksi (2015–2016 Kiesi ja Kuosi nevöföget) tai tiedotusvastaava lähettää joka maanantai ja perjantai opiskelijoiden traagista arkea piristävän mailin, niin meikäläinen päivittää kirjanpitoa missä ja milloin tahansa: Kauniina kesäiltana riippumatossa, sateisena sunnuntaiaamuna omalla sohvalla tai parhaassa tapauksessa omalla työpaikkalla kesken työajan.

Toisena isona ja opettavaisena plussana olen kokenut säästöpankissa asioimisen ja ennen kaikkea nuo pullantuoksuiset eläkeläisasiakkaat, jotka omalla hitaalla ja huolettomalla arjellaan ovat saaneet myös allekirjoittaneen pysähtymään ja miettimään oikeasti tärkeitä asioita, kuten esimerkiksi Citymarketin kahvitarjousta tai nykynuorison älypuhelinriippuvuutta.

Hallitusvuoden aikana suurimpana ja mielenkiintoisimpana haasteena olen kokenut taloudellisen ennakoimisen: Kuinka paljon saamme lipputuloja? Kuinka paljon yhdistysrekisteriin tehtävä sääntömuutos lopulta maksaa (lue: liikaa)? Mikä olisi sitsien koristelubudjetti? Kuinka monta litraa viiniä tapahtumavastaavat juovat kesäkokouksen jälkeen?

Suurimpana riesana olen taas kokenut paperiset tositteet aka. kuitit, joilla ei ollut minkäänlaista merkitystä omassa vastuuttomassa elämässäni ennen hallituskauden alkua. Vuoden aikana näitä elämää tärkeämpiä asiakirjoja on kuitenkin tullut ovista sekä ikkunoista ja niiden arkistoiminen on tärkeämpää kuin koulun ja kodin välinen yhteistyö tai lähikehityksen vyöhyke.

Pienistä miinuksista huolimatta suosittelen talousvastaavan tehtävää kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lähtemään Opexin toimintaan aktiivisesti mukaan. Taloudenhoito ei todellakaan ole mitään ydinfysiikkaa eikä sen parissa ole koskaan yksin, vaan muiden tuki on aina lähellä.

Haluaisin vielä lopuksi kiittää kaikkia mahtavia hallitustovereita, joiden kanssa on ollut aivan mielettömän hauskaa ja palkitsevaa työskennellä tämän hallituskauden ajan. Monta vuotta pohdin hallitukseen hakemista, mutta on ollut ilo ja kunnia kuulua nimenomaan tähän timanttiseen porukkaan ja tehdä yhdessä töitä Opexin eteen. Ikävä tulee! Iso käsi ja kiitos myös jäsenistölle, joka on ollut innostuneesti ja aktiivisesti mukana kaikessa! Ilman teitä me emme olisi mitään ja teidän ansiostanne Opex elää ja voi hyvin tällä hetkellä! #perutaansyyskokous #kiitos2015–2016 #koivunenitkee

- Sasu Mikkola






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet? Anna sanasi kuulua!