Sivut

21.10.2013

TVT:tä Oulussa

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL järjestää jäsenilleen ilmaisia teemaseminaareja pitkin vuotta. 8.10 Oulussa järjestettiin seminaari tieto- ja viestintätekniikka -teemalla.

Seminaarissa käsiteltiin siis TVT:tä ja sen käyttöä opetustyössä. Seminaarin (kuten kaikkien aikaisempienkin seminaarien) PowerPoint-materiaalit ovat saatavilla SOOLin nettisivuilta.

Puheenvuoroja oli neljä: Erityispedagogiikan professori Eija Kärnä Itä-Suomen yliopistosta kertoi mille näkymiä tulevaisuuden oppimisympäristöistä, Johannes Pernaa e-Oppi oy:stä esitteli sähköisiä oppimateriaaleja, Joonas Mikkilä Suomen Lukiolaisten Liitosta esitteli tutkimustietoa lukiolaisten asenteista TVT:tä kohtaan oppimiskäytössä ja Ritaharjun koulun opettajat Kalle Väisänen ja Sami Rousu kertoivat miten heidän koulussaan TVT:tä hyödynnetään.

Lisäksi Arttu Mykkänen Oulun Yliopistosta kertoi TVT:n hyödyntämisestä päiväkodissa, mutta sitä en päässyt seuraamaan.

Itselleni päällimmäinen ilonaihe oli Väisäsen ja Rousun käytännönvinkit ja Pernaan linkit ilmaisohjelmiin kuvankäsittelyä, videoja yms varten (Linkit löytyvät seminaarimateriaalien lisäksi nyt myös Opexin nettisivujen linkeistä). Näiden lisäksi seminaari herätti toki paljon ajatuksia vanhempien opettajien asenteista, tulevaisuuden uhkakuvista, tekijänoikeuksista yms.

Kiitos SOOL ja kiitos matkakaverit. Seuraava teemaseminaari on Educa-messujen yhteydessä 24.1.2014 ja sen teemana on Opettajuuden kasvukivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet? Anna sanasi kuulua!